Veřejná zakázka: MV - Jablonec nad Nisou – SZNR 2016 – Lyžařský trenažér pro oddělení biatlonu

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 27340
Systémové číslo: P16V00001333
Spisová značka: TS-333/OEO-2016
Dle zákona: č. 137/2006 Sb.
Počátek běhu lhůt: 29.07.2016
Nabídku podat do: 19.09.2016 13:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: MV - Jablonec nad Nisou – SZNR 2016 – Lyžařský trenažér pro oddělení biatlonu
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Cílem této investiční akce je nákup zařízení potřebného pro zajištění přípravy sportovců ke státní sportovní reprezentaci. Požadavek vzešel z oddělení biatlonu Centra sportu MV.
Toto zařízení je jediné, na kterém lze v laboratorních podmínkách velmi věrně simulovat jízdu na lyžích. Takovéto zařízení, které se doposud v ČR nenachází, má celou škálu využití.
V první řadě je to plnohodnotný trénink jízdy na kolečkových lyžích bez ohledu na klimatické podmínky. Dalším z důležitých využití je funkční testování, jehož součástí je stanovení laktátové křivky, která je pak velmi důležitá pro plánování intenzit tréninků. Laktátová křivka stanovená při jízdě na lyžích bude mít vyšší přesnost i vypovídací hodnotu. Doposud byli sportovci odkázáni při funkčním vyšetření buď na ergometr (rotoped) nebo běžecký pás. Při těchto metodách není možno využít práci rukou a trupu. Kolečkové lyže jsou i hlavním tréninkovým prostředkem biatlonistů v letním období.
Mezi další nenahraditelné možnosti využití trenažéru je analýza techniky jízdy na lyžích. Vzhledem k tomu, že se lyžař na pásu proti okolí nepohybuje, je možné jeho jízdu snímat pomocí stacionárních kamer a techniku jízdy pak detailně analyzovat. Cílem analýz budou korekce techniky jízdy každého sportovce. Centrum sportu MV je vlastníkem kinematického analyzátoru pohybu Qualisys, skládající se z 8 ks kamer Oqus 300+ včetně ostatního potřebného příslušenství a software.
Systém umožňuje i věrnou simulaci konkrétní závodní tratě. Je potřeba znát výškový profil trati a ten posléze naprogramovat do systému. Profil je možné synchronizovat s videem, lyžař na pásu pak i v domácím prostředí bude mít fyzické i vizuální pocity, jako by jel na konkrétní trati.
Způsob přípravy sportovce se v posledních letech stále zdokonaluje a specializuje. Každý detail rozhoduje o schopnosti dlouhodobě podávat maximální a hlavně vyrovnané výkony. Proto je nutné využívat nejmodernějších prostředků, aby i nadále sportovci dokázali držet krok se světovou špičkou, která využívá veškerá možná zařízení pro udržení výkonnosti sportovce. Mezi tato zařízení patří bezesporu lyžařský trenažér, jehož využívání prokazatelně výkon sportovce pozitivně ovlivňuje

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 23 966 942 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: OLYMP CENTRUM SPORTU MINISTERSTVA VNITRA
  • IČO: 75151898
  • Poštovní adresa:
    Za Císařským mlýnem 1063/5
    170 06 Praha - Praha 7 - Bubeneč

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Za Císařským mlýnem 1063
170 06 Praha - Praha 7 - Bubeneč

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Hodnocení nabídek

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky