Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Pořízení rehabilitačních přístrojů
Odesílatel Luboš Linhart
Organizace odesílatele Zdravotnické zařízení Ministerstva vnitra [IČO: 75154960]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.11.2016 13:12:13
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel se nedomnívá, že uveřejněním dodatečných informací byla změněna technická specifikace předmětu plnění, neboť zadavatel od počátku deklaroval, že požadované hodnoty nejsou absolutně limitní.
Přesto se zadavatel rozhodl z důvodu předcházení možných budoucích sporů a umožnění více zájemcům účastnit se předmětného zadávacího řízení, přiměřeně prodloužit lhůtu pro podávání nabídek.
Při pokusu prodloužit lhůtu pro podávání nabídek, zadavatel zjistil, že dnes (tj. 18.11.2016) toto není již technicky možné, do data podání nabídek (tj. 21.11.2016)není již možné tento termín posunout. Toto je zapříčiněno tím, že byla nasazena nová verze „Věstníku veřejných zakázek“, ve které není již možné podat opravný formulář F02, kterým by se tento termín posunul. V nové verzi je možné podat pouze formulář F14, který je ovšem v národní verzi uveřejněn až po uveřejnění v TED, tj. za šest pracovních dní. Bez uveřejněného formuláře ve VVZ nelze technicky provést žádnou změnu v EZAK.
Je nám líto, ale z výše uvedeného není možno Vaší žádosti vyhovět.

Původní zpráva

Datum 16.11.2016 14:20:03
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

jako zájemce o tuto veřejnou zakázku Vám zasíláme žádost o vysvětlení zadávací dokumentace.

Zadavatel uveřejnil dodatečné informace, kterými byla změněna technická specifikace předmětu plnění veřejné zakázky, a tím mohl být rozšířen okruh uchazečů o danou veřejnou zakázku.

V rámci zachování §6 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách (dále jen „zákon“) tedy principu transparentnosti, rovného zacházení a nediskriminace, Vás tímto s odvoláním na § 40 odst. 3 zákona žádáme o přiměřené prodloužení lhůty pro podání nabídek.

Věříme, že bude naší žádosti vyhověno a zadavatel tímto krokem umožní více zájemcům účastnit se předmětného zadávacího řízení.

Děkuji Vám a přeji příjemný den.